fredag 22 augusti 2008

Vitchoklad och jordgubbs glasstårta

ca 10 personer

6 dl vispgrädde
200 g vit choklad
2 ägg
200 g frysta lättsockrade jordgubbar
1 dl florsocker
1 msk citronsaft

Garneringsförslag:

hyvlad vit choklad
citronmeliss
färska jordgubbar vid säsong

Vispa grädden tills den är fast.

Smält den vita chokladen i vattenbad på spisen eller i microvågsugn.

Tillsätt äggen, ett i sänder, i den smälta chokladen. Vispa kraftigt. Blanda ner hälften av den vispade grädden. Häll blandningen i en springform med ca 24 cm diameter.

Mixa jordgubbarna i en matberedare. Blanda ner resten av grädden. Tillsätt florsocker och citronsaft. Bland om försiktigt.

Bred ut jordgubbsblandningen i formen. Var försiktig så det blir fina lager.

Ställ formen i frysen minst fyra timmar.

Ta fram tårtan cirka 30 minuter före servering. Garnera.

Inga kommentarer: