ca 10 personer
6 dl vispgrädde
200 g vit choklad
2 ägg
200 g frysta lättsockrade jordgubbar
1 dl florsocker
1 msk citronsaft
Garneringsförslag:
hyvlad vit choklad
citronmeliss
färska jordgubbar vid säsong
Vispa grädden tills den är fast.
Smält den vita chokladen i vattenbad på spisen eller i microvågsugn.
Tillsätt äggen, ett i sänder, i den smälta chokladen. Vispa kraftigt. Blanda ner hälften av den vispade grädden. Häll blandningen i en springform med ca 24 cm diameter.
Mixa jordgubbarna i en matberedare. Blanda ner resten av grädden. Tillsätt florsocker och citronsaft. Bland om försiktigt.
Bred ut jordgubbsblandningen i formen. Var försiktig så det blir fina lager.
Ställ formen i frysen minst fyra timmar.
Ta fram tårtan cirka 30 minuter före servering. Garnera.
6 dl vispgrädde
200 g vit choklad
2 ägg
200 g frysta lättsockrade jordgubbar
1 dl florsocker
1 msk citronsaft
Garneringsförslag:
hyvlad vit choklad
citronmeliss
färska jordgubbar vid säsong
Vispa grädden tills den är fast.
Smält den vita chokladen i vattenbad på spisen eller i microvågsugn.
Tillsätt äggen, ett i sänder, i den smälta chokladen. Vispa kraftigt. Blanda ner hälften av den vispade grädden. Häll blandningen i en springform med ca 24 cm diameter.
Mixa jordgubbarna i en matberedare. Blanda ner resten av grädden. Tillsätt florsocker och citronsaft. Bland om försiktigt.
Bred ut jordgubbsblandningen i formen. Var försiktig så det blir fina lager.
Ställ formen i frysen minst fyra timmar.
Ta fram tårtan cirka 30 minuter före servering. Garnera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar