fredag 22 augusti 2008

Smörgåstårta variant 2 - med räkfyllning

9 stora bitar

27 skivor formbröd eller 9 skivor landgångsbröd
1 burk tonfisk i vatten
250 g crabstick
8 ägg
½ purjolök, den vita delen
2 msk hackad persilja
2 msk hackad dill
200 g mjuk räkost
1 dl matlagningsyoghurt
1 dl lättmajonäs
1 krm cayennepeppar
3 tsk citronpeppar
2-3 krm salt

Garnering:

Räkor med skal, ca 500 g
1 citron
rädisor
gurka
salladsblad
dill

Koka äggen och låt dem kallna. Skär i äggskärare och lägg mittenskivorna åt sidan för garnering.

Tina och skär crabsticks i mindre bitar. Lägg tonfisk, crabsticks, ägg, strimlad purjolök, persilja, dill, räkost, yoghurt, majonäs, pepparsorter och salt i matberedare och kör några varv eller i skål och mosa fint med gaffel.

Smaka av smeten och tillsätt eventuellt mer kryddor.

Kantskär brödet och lägg ihop 9 stycken till en fyrkant. Bred på 1/2 av fyllningen. Lägg på ett lager bröd och ytterligare ett lager fyllning. Lägg på sista lagret bröd och vira in i folie. Låt stå över natten eller åtminstone några timmar.

Ta ut tårtan och bred över ett tunt lager majonäs, eventuellt uppblandat med matlagningsyoghurt. Dekorera med valt pålägg. Täck åter med folie och ställ kallt tills det är dags för servering.

Inga kommentarer: