4-6 portioner
3 msk margarin
5 dl finskuren purjolök
300 g finstrimlad kassler
1 1/2 msk vetemjöl
1 msk Bong Touch of Taste Grönsaksfond
5 dl mat-grädde
1 tärnad röd paprika
salt och svartpeppar
Smält margarinet i en kastrull.
Tillsätt purjolöken och kasslern och låt det fräsa i ett par minuter på medelstark värme utan att löken får färg.
Strö över vetemjölet under omrörning och tillsätt fond och matlagningsgrädde.
Låt pastasåsen koka i 3 minuter under omrörning.
Blanda ner paprikan och låt såsen få ett uppkok.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med nykokt pasta, gärna tagiatelle.
3 msk margarin
5 dl finskuren purjolök
300 g finstrimlad kassler
1 1/2 msk vetemjöl
1 msk Bong Touch of Taste Grönsaksfond
5 dl mat-grädde
1 tärnad röd paprika
salt och svartpeppar
Smält margarinet i en kastrull.
Tillsätt purjolöken och kasslern och låt det fräsa i ett par minuter på medelstark värme utan att löken får färg.
Strö över vetemjölet under omrörning och tillsätt fond och matlagningsgrädde.
Låt pastasåsen koka i 3 minuter under omrörning.
Blanda ner paprikan och låt såsen få ett uppkok.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med nykokt pasta, gärna tagiatelle.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar