4 portioner
500 g fläskkött eller kyckling
100 g purjolök
50 g morot
1 msk olja
1 tsk paprikapulver
2 tsk finriven färsk ingefära
1 krm svartpeppar
6 dl vatten
1 msk tomatpuré
1 köttbuljon tärning
2 msk soja
2 msk vitvinsvinäger
2 msk strösocker
1 dl bambuskott
1 msk maizenamjöl
1 dl vatten
1 tsk salt
Torka av överflödig vätska från köttet med papper och strimla köttet.
Skölj och strimla purjolöken. Skala moroten och skör den i tunna strimlor.
Värm oljan i en stekpanna och bryn köttet. Tillsätt paprikapulver, ingefära och peppar och rör om.
Tillsätt vatten, tomatpuré och smula ner buljong-tärningen, låt grytan koka upp. Sänk värmen och småkoka under lock cirka 25 minuter eller tills köttet känns mört.
Tillsätt purjolök, morot och bambuskott. Låt grytan koka ytterligare 5 minuter. Späd eventuellt med vatten om det behövs.
Blanda ner soja, vitvinsvinäger och socker i grytan.
Blanda maizenamjölet med 1 dl kallt vatten. Tillsätt redningen under ständig omrörning och lå+t grytan koka upp.
Smaka av med salt och ev. mer kryddor.
Servera med ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar