Ca 10 bitar
150 g digestivekex
50 g smör eller margarin
Fyllning:
4 gelatinblad
2 ägg
400 g philadelphiaost
2 dl creme fraiche
1½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 citron, rivet skal och saft.
Glasyr:
1 gelatinblad
4 msk socker
4 msk vatten
2 passionsfrukter
Krossa kexen fint. Smält fettet, blanda det med kexsmulorna och tryck ut i botten på en springform 24 cm i diameter. Ställ i kylen.
Lägg 4 gelatinblad i vatten cirka 5 minuter.
Dela ägggen i gulor och vitor. Blanda gulor, ost, creme fraiche, socker, vaniljsocker och citronskal till en slät smet. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i smeten. Värm citronsaften i en kastrull. Tag den från värmen. Krama ur gelatinbladen och låt dem smälta i citronsaften. Låt svalna något och häll ner i en tunn stråle i ostsmeten under omrörning. Häll blandningen i formen och släta till utan. Täck över och ställ i frysen minst 1 timme.
Blötlägg gelatinbladet till glasyren i cirka 5 minuter
Hetta upp sockret och vatten i en kastrull. Krama ur gelatinbladet och låt det smälta i kastrullen. Skrapa ner innehållet ur passionsfrukterna, ta inte med hinnorna. Blanda väl och låt svalna.
Bred ut gelén över tårtan. Täck över och ställ i kylen minst 1 timme.
Lossa kakan från formen runt kanten och under bottnen med en kniv.
150 g digestivekex
50 g smör eller margarin
Fyllning:
4 gelatinblad
2 ägg
400 g philadelphiaost
2 dl creme fraiche
1½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 citron, rivet skal och saft.
Glasyr:
1 gelatinblad
4 msk socker
4 msk vatten
2 passionsfrukter
Krossa kexen fint. Smält fettet, blanda det med kexsmulorna och tryck ut i botten på en springform 24 cm i diameter. Ställ i kylen.
Lägg 4 gelatinblad i vatten cirka 5 minuter.
Dela ägggen i gulor och vitor. Blanda gulor, ost, creme fraiche, socker, vaniljsocker och citronskal till en slät smet. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i smeten. Värm citronsaften i en kastrull. Tag den från värmen. Krama ur gelatinbladen och låt dem smälta i citronsaften. Låt svalna något och häll ner i en tunn stråle i ostsmeten under omrörning. Häll blandningen i formen och släta till utan. Täck över och ställ i frysen minst 1 timme.
Blötlägg gelatinbladet till glasyren i cirka 5 minuter
Hetta upp sockret och vatten i en kastrull. Krama ur gelatinbladet och låt det smälta i kastrullen. Skrapa ner innehållet ur passionsfrukterna, ta inte med hinnorna. Blanda väl och låt svalna.
Bred ut gelén över tårtan. Täck över och ställ i kylen minst 1 timme.
Lossa kakan från formen runt kanten och under bottnen med en kniv.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar