ca 10 bitar
Bottnar:
3 äggvitor
1½ dl strösocker
Chokladparfait:
3 dl vispgrädde
3 äggulor
½ dl florsocker
1 msk vaniljsocker
4 msk kakao
100 g schweizernöt chokladkaka
Garnering:
ca 25 g mörk blockchoklad
Rita 2 rundlar efter en springform 20-24 cm i diameter, på ett bakplåtspapper.
Vispa vitorna till fast skum och vänd ner sockret. Bred ut smeten i rundlarna.
Värm ugnen till 100 grader. Grädda bottnarna i mitten av ugnen i 2 timmar. Stäng av ugnen och låt bottnarna stå kvar i ugnen. De ska bli riktigt torra. Låt bottnarna kallna.
Vispa grädden i en skål.
Vispa gulor och socker pösigt i en annan skål. Sikta ner vaniljsocker och kakao.
Hacka chokladkakan fint.
Blanda chokladsmeten med grädden i omgångar. Rör ner den hackade chokladkakan.
Lägg en botten i formen. Bred ut hälften av glass smeten, tryck till lite. Lägg på den andra bottnen och täck med resten av glassen.
Bryt blockchokladen i småbitar och smält i en plastpåse i hett vatten. Klipp ett litet hål i ena hörnet och ringla över tårtan.
Täck med folie och ställ tårtan i frysen 3-4 timmar.
Den lata vägen är att köpa färdiga marängbottnar och varva med Chokladsmeten.
Bottnar:
3 äggvitor
1½ dl strösocker
Chokladparfait:
3 dl vispgrädde
3 äggulor
½ dl florsocker
1 msk vaniljsocker
4 msk kakao
100 g schweizernöt chokladkaka
Garnering:
ca 25 g mörk blockchoklad
Rita 2 rundlar efter en springform 20-24 cm i diameter, på ett bakplåtspapper.
Vispa vitorna till fast skum och vänd ner sockret. Bred ut smeten i rundlarna.
Värm ugnen till 100 grader. Grädda bottnarna i mitten av ugnen i 2 timmar. Stäng av ugnen och låt bottnarna stå kvar i ugnen. De ska bli riktigt torra. Låt bottnarna kallna.
Vispa grädden i en skål.
Vispa gulor och socker pösigt i en annan skål. Sikta ner vaniljsocker och kakao.
Hacka chokladkakan fint.
Blanda chokladsmeten med grädden i omgångar. Rör ner den hackade chokladkakan.
Lägg en botten i formen. Bred ut hälften av glass smeten, tryck till lite. Lägg på den andra bottnen och täck med resten av glassen.
Bryt blockchokladen i småbitar och smält i en plastpåse i hett vatten. Klipp ett litet hål i ena hörnet och ringla över tårtan.
Täck med folie och ställ tårtan i frysen 3-4 timmar.
Den lata vägen är att köpa färdiga marängbottnar och varva med Chokladsmeten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar