fredag 22 augusti 2008

Fryst chokladmaräng tårta

ca 10 bitar

Bottnar:

3 äggvitor
1½ dl strösocker

Chokladparfait:

3 dl vispgrädde
3 äggulor
½ dl florsocker
1 msk vaniljsocker
4 msk kakao
100 g schweizernöt chokladkaka

Garnering:

ca 25 g mörk blockchoklad

Rita 2 rundlar efter en springform 20-24 cm i diameter, på ett bakplåtspapper.

Vispa vitorna till fast skum och vänd ner sockret. Bred ut smeten i rundlarna.

Värm ugnen till 100 grader. Grädda bottnarna i mitten av ugnen i 2 timmar. Stäng av ugnen och låt bottnarna stå kvar i ugnen. De ska bli riktigt torra. Låt bottnarna kallna.

Vispa grädden i en skål.

Vispa gulor och socker pösigt i en annan skål. Sikta ner vaniljsocker och kakao.

Hacka chokladkakan fint.

Blanda chokladsmeten med grädden i omgångar. Rör ner den hackade chokladkakan.

Lägg en botten i formen. Bred ut hälften av glass smeten, tryck till lite. Lägg på den andra bottnen och täck med resten av glassen.

Bryt blockchokladen i småbitar och smält i en plastpåse i hett vatten. Klipp ett litet hål i ena hörnet och ringla över tårtan.

Täck med folie och ställ tårtan i frysen 3-4 timmar.

Den lata vägen är att köpa färdiga marängbottnar och varva med Chokladsmeten.

Inga kommentarer: