fredag 22 augusti 2008

Jimmykaka


cirka 12 bitar

Smet 1.

75 g smör
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
4 äpplen James Grieve eller andra syrliga, 800 g

Smet 2.

2 ägg
3/4 dl socker
2 msk vaniljsocker
1 1/2 dl creme fraiche

Smörj och bröa en 24 cm springform. Värm ugnen till 175 grader.

Gör smet 1: Rör smör, strösocker och vaniljsocker poröst. Blanda vetemjöl och bakpulver. Tillsätt ägg samt vetemjölsblandningen till sockerblandningen.

Häll smeten i formen. Skala klyv, kärna ur äpplena och lägg i cen cirkel i smeten.

Grädda i 20 minuter

Gör under tiden smet 2: Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt och rör sedan ner creme fraiche.

Tag ut kakan ur ugnen efter sina 20 minuter och häll försiktigt över smet 2.

Fortsätt gräddningen i ytterligare 40 minuter tills kakan fått fin färg. Den ska vara lite lös i mitten.

Inga kommentarer: