fredag 22 augusti 2008

Cajunkyckling

4 portioner

4 kycklingfiléer
6 tsk cajunkrydda (recept nedan)
1/2 tsk salt
1 msk margarin eller olja till stekning

Cajunkrydda

4 tsk paprikapulver
1 tsk chilipulver
1 tsk cayennepeppar
1 tsk oregano
1 tsk timjan
1 tsk svartpeppar
1 tsk vitpeppar
1 tsk vitlökspulver

Blanda kryddorna i en mortel och stöt dem väl. Gnid in kycklingfiléerna med kryddan, lägg i plastpåse och låt dra tills det är dags att tillaga dem.

Värm ugnen till 225 grader och smörj en ugnsäker form.

När ugnen är varm, bryn filéerna i stekpanna på båda sidorna. Lägg över filéerna i ungsformen och tillaga i ugn cirka 10 minuter. Kontrollera i den tjockaste delen av köttet så det är genomstekt.

Servera med ris!

1 kommentar:

Lotta sa...

Hej! Surfat runt och kollat olika recept på cajunkrydda. Använder mig av din. Skriver in en länk till din sida i min blogg så alla vet var jag "stulit" blandningen. Lotta www.lottasmat.blogspot.com