16 stora lango
1/2 pkt jäst
3 dl ljummet vatten
1 tsk salt
1 liten kokt potatis (ev.)
7 dl vetemjöl + mjöl till utbakning
Lös jästen i vattnet.
Tillsätt salt, ev. mosad potatis och vetemjöl. Arbeta upp degen tills den blir blank och smidig.
Jäs övertäckt i 30 minuter.
Rulla ut degen och dela den i 16 bitar. Rulla varje bit till en bulle som kavlas ut med mjöl till cirka 20 cm lång oval. Låt dom vila medan oljan hettas upp.
Prova med en degbit om oljan är het nog. Fritera snabbt 1 lango åt gången och låt rinna av på några lager hushållspapper.
Ät med ex:
Hackad rå lök
Räkor
Löj rom
Gräddfil
1/2 pkt jäst
3 dl ljummet vatten
1 tsk salt
1 liten kokt potatis (ev.)
7 dl vetemjöl + mjöl till utbakning
Lös jästen i vattnet.
Tillsätt salt, ev. mosad potatis och vetemjöl. Arbeta upp degen tills den blir blank och smidig.
Jäs övertäckt i 30 minuter.
Rulla ut degen och dela den i 16 bitar. Rulla varje bit till en bulle som kavlas ut med mjöl till cirka 20 cm lång oval. Låt dom vila medan oljan hettas upp.
Prova med en degbit om oljan är het nog. Fritera snabbt 1 lango åt gången och låt rinna av på några lager hushållspapper.
Ät med ex:
Hackad rå lök
Räkor
Löj rom
Gräddfil
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar