4-6 persooner
Ingredienser:
600 g vitt fast fiskkött, ex. sej, kungsfisk, havskatt. (Jag använder vanligt fryst torskblock.)
1 msk Jordnötsolja (Jag använde sesamolja)
1 st Färsk röd chilipeppar
1 cm Ingefärsrot
2 Vitlöksklyftor
1 stjälk Citrongräs
3 Salladslökar eller 1 liten purjolök (salladslökar är något mildare i smaken)
1 tsk Gurkmeja
1 burk kokosmjölk (Jag använder lätt varianten)
Salt
Peppar
1 kruka Färsk koriander
Eventuellt Limeblad
1. Dela fisken i lagom stora bitar och bryn dem i jordnötsolja på kraftig värme i wok- eller teflonpanna. Ta upp fisken.
2. Lägg ner rensade, fint skurna bitar chilifrukt, ingefärsrot, vitlök, citrongräs, och salladslök tillsammans med lite mer olja. Citrongräs "bankas" först för att göra mjukare samt få ut aromen bättre. Ingefärsroten rivs med fördel på rivjärn.
3. Tillsätt gurkmeja och eventuellt hela limeblad (som plockas upp innan rätten serveras).
4. Tillsätt kokosmjölk och en skvätt vatten efter cirka 5 minuter.
5. Lägg i fisken igen och låt alltsammans sjuda cirka 10 minuter.
6. Salta och peppra och smaka av med mycket färsk koriander. Servera eventuellt med kokt jasminris. En fräsch sallad på t ex fint skuren kål och gurkbitar passar bra till rätten.
Ingredienser:
600 g vitt fast fiskkött, ex. sej, kungsfisk, havskatt. (Jag använder vanligt fryst torskblock.)
1 msk Jordnötsolja (Jag använde sesamolja)
1 st Färsk röd chilipeppar
1 cm Ingefärsrot
2 Vitlöksklyftor
1 stjälk Citrongräs
3 Salladslökar eller 1 liten purjolök (salladslökar är något mildare i smaken)
1 tsk Gurkmeja
1 burk kokosmjölk (Jag använder lätt varianten)
Salt
Peppar
1 kruka Färsk koriander
Eventuellt Limeblad
1. Dela fisken i lagom stora bitar och bryn dem i jordnötsolja på kraftig värme i wok- eller teflonpanna. Ta upp fisken.
2. Lägg ner rensade, fint skurna bitar chilifrukt, ingefärsrot, vitlök, citrongräs, och salladslök tillsammans med lite mer olja. Citrongräs "bankas" först för att göra mjukare samt få ut aromen bättre. Ingefärsroten rivs med fördel på rivjärn.
3. Tillsätt gurkmeja och eventuellt hela limeblad (som plockas upp innan rätten serveras).
4. Tillsätt kokosmjölk och en skvätt vatten efter cirka 5 minuter.
5. Lägg i fisken igen och låt alltsammans sjuda cirka 10 minuter.
6. Salta och peppra och smaka av med mycket färsk koriander. Servera eventuellt med kokt jasminris. En fräsch sallad på t ex fint skuren kål och gurkbitar passar bra till rätten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar