4 potioner
400 g fiskfilé
2 krm salt
margarin till formen
Sätt ugnen på 200 grader och smörj en ugnsäker form.
Lägg i fisken och salta. Täck med folie och tillaga i 15 min.
Ta ur formen och höj värmen till 250 grader.
Potatismoset
1 kg potatis
1 dl mjölk
2 äggulor
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 msk margarin
Koka upp vatten, skala och tärna potatisen för snabbare kokning. Medan potatisen kokar, fortsätt med såsen.
Sås
2 msk margarin
3 msk vetemjöl
3 dl mjölk
2 dl vatten
½ buljongtärning
4 msk grädde
2 äggulor
1 krm vitpeppar
4 tsk pressad citron
2 msk finhackad dill
100 g skalade räkor
Smält margarinet på svag värme.
Rör ut mjölet med mjölk och vatten tills mjölet är helt löst. Tillsätt blandningen i margarinet.
Koka upp såsen under omrörning, låt koka på svag värme.
Smula ner buljongtärningen i såsen och smaka av med salt, peppar och pressad citron. Ta såsen av plattan.
Blanda äggulan med grädden. Häll blandningen under vispning ner i den varma såsen.
Tillsätt dill och räkor och blanda om.
Vispa sönder den kokta potatisen med elvisp i skål, tillsätt mjölken, äggulorna, salt, peppar och margarin och smaka av.
Klicka ut moset runt fisken. Häll såsen över mos och fisk.
Gratinera i 250 grader, övre delen av ugnen i cirka 5 minuter. Servera gärna med sallad.
Underbart gott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar