Cirka 50 st
1 äggvita (ca 2 msk)
1/2 krm pepparmint (kan vara olika på styrkor)
4 3/4 dl florsocker (285g)
200 g Blockchoklad
Små kakmått
Kanderade dekorationer
Blanda äggvita och pepparmint i en bunke. Vispa i florsockret med elvisp, lite i taget och gärna siktat, till en fast smulig massa.
Pudra diskbänken med florsocker och vänd upp massan där. Knåda massan mjuk och jämn. tillsätt mer florsocker om den är för lös.
Pudra kaveln med florsocker och kavla ut massan till cirka 5 mm tjock.
Ta ut figurer med små mått eller skär ut.
Smält blockchokladen.
Spetsa mintbitarna med spetsig tandpetare och doppa i chokladen. Låt överflödig choklad rinna av och dekorera innan bitarna stelnar. Förvara i tät burk i kylen.
1 äggvita (ca 2 msk)
1/2 krm pepparmint (kan vara olika på styrkor)
4 3/4 dl florsocker (285g)
200 g Blockchoklad
Små kakmått
Kanderade dekorationer
Blanda äggvita och pepparmint i en bunke. Vispa i florsockret med elvisp, lite i taget och gärna siktat, till en fast smulig massa.
Pudra diskbänken med florsocker och vänd upp massan där. Knåda massan mjuk och jämn. tillsätt mer florsocker om den är för lös.
Pudra kaveln med florsocker och kavla ut massan till cirka 5 mm tjock.
Ta ut figurer med små mått eller skär ut.
Smält blockchokladen.
Spetsa mintbitarna med spetsig tandpetare och doppa i chokladen. Låt överflödig choklad rinna av och dekorera innan bitarna stelnar. Förvara i tät burk i kylen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar