6-8 personer
1 stort vitkålshuvud, cirka 2 kg
1 gul lök, ca 100 g
1 knippa persilja
4 vitlöksklyftor
1 bit purjolök, ca 100 g
Dressing:
2 oxbuljongtärningar
2 msk vatten
1 dl olivolja
1/2 dl vitvinsvinäger
1-2 krm tabasco
1 tsk torkad basilika
1 tsk torkad timjan
1 tsk grovmald svartpeppar
1/2 tsk salt
Tag bort de yttre bladen på vitkålen. Klyv huvudet på mitten och skär bort det grova av rotstocken. Strimla vitkålen så fint som möjligt och lägg i en stor skål
Finhacka löken, finstrimla pujolöken, finhacka persiljan och vitlöken. Blanda ner i vitkålen.
Smält buljongtärningarna i vattnet på svag värme. Ställ åt sidan för att svalna.
Blanda samman olivolja, vitvinsvinäger, tabasco, basilika, timjan, svartpeppar, salt och buljongen i en skål.
Häll blandningen över vitkålen och blanda väl. Salladen kan serveras direkt eller låta stå och dra några timmar.
1 stort vitkålshuvud, cirka 2 kg
1 gul lök, ca 100 g
1 knippa persilja
4 vitlöksklyftor
1 bit purjolök, ca 100 g
Dressing:
2 oxbuljongtärningar
2 msk vatten
1 dl olivolja
1/2 dl vitvinsvinäger
1-2 krm tabasco
1 tsk torkad basilika
1 tsk torkad timjan
1 tsk grovmald svartpeppar
1/2 tsk salt
Tag bort de yttre bladen på vitkålen. Klyv huvudet på mitten och skär bort det grova av rotstocken. Strimla vitkålen så fint som möjligt och lägg i en stor skål
Finhacka löken, finstrimla pujolöken, finhacka persiljan och vitlöken. Blanda ner i vitkålen.
Smält buljongtärningarna i vattnet på svag värme. Ställ åt sidan för att svalna.
Blanda samman olivolja, vitvinsvinäger, tabasco, basilika, timjan, svartpeppar, salt och buljongen i en skål.
Häll blandningen över vitkålen och blanda väl. Salladen kan serveras direkt eller låta stå och dra några timmar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar