fredag 22 augusti 2008

Smörgåstårta variant 1 - Aili's


9 skivor landgångsbröd eller motsvarande mängd i formfranska.
1 litet paket bregott

Fyllning:

6 ägg
1/2 flaska heinz chilisås
1 dl majonäs
1 knippe dill eller 1 paket frusen dill
cirka 1 dl gräddfil
2 burkar Abbas tonfisk i vatten
1 gul lök

Dekorationsförslag:

Majonäs till "täckning"
1 gurka
1 isbergssallad
2 tomater
1 citron
1 påse räkor, mängd efter smak
1 knippe färsk dill
6 ägg, skivade, kluvna eller tärnade

Blanda ihop fyllningen, den får inte bli för lös så börja med lite gräddfil och späd ut med mer varteftersom tills du får en halvfast fyllning. Smaka av med salt och peppar.

Bred bregott på ena sidan av 3 landgångsbröd alternativt 9 skivor formbröd. lägg ihop till en "tårtbotten" och bred över hälften av fyllningen.

Bred bregott på ytterligare ett lager av bröd och lägg på. Täck detta lager med resten av fyllningen.

Bred bregott på det sista lagret bröd och lägg på "locket". Täck tårtan med plast och ställ i kylskåpet över natten för att vila.

Dagen efter:

Täck tårtan med ett tunt lager majonäs som också fungerar som "klister" för dekorationer. Dekorera efter behag och servera :)

Inga kommentarer: