Cirka 60 stycken
200 g smör
100 g eller 1 dl strösocker
1 ägg
5 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 dl hallonsylt
Rör matfett och socker ljust och poröst.
Vispa upp ägget. Häll hälften av ägget i sockerblandningen.
Blanda vetemjöl och bakpulver.
Tillsätt mjölblandningen till sockersmeten. Arbeta samman det hela till en deg. Låt degen vila på svalt ställe cirka 1 timme.
Baka ut degen på bakplåtspapper eller smord bakplåt till 3 längder. Platta till dem med handen och gör en fördjupning i mitten. Fyll skåran med hallonsylt.
Pensla deg-sidorna med det resterande ägget.
Grädda längderna i ugn på 200 graders värme i cirka 15 minuter.
Skär längderna i sneda skivor. Låt dem torka i några minuter i ugnens eftervärme. Tag sedan ut dem och låt svalna på galler.
200 g smör
100 g eller 1 dl strösocker
1 ägg
5 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 dl hallonsylt
Rör matfett och socker ljust och poröst.
Vispa upp ägget. Häll hälften av ägget i sockerblandningen.
Blanda vetemjöl och bakpulver.
Tillsätt mjölblandningen till sockersmeten. Arbeta samman det hela till en deg. Låt degen vila på svalt ställe cirka 1 timme.
Baka ut degen på bakplåtspapper eller smord bakplåt till 3 längder. Platta till dem med handen och gör en fördjupning i mitten. Fyll skåran med hallonsylt.
Pensla deg-sidorna med det resterande ägget.
Grädda längderna i ugn på 200 graders värme i cirka 15 minuter.
Skär längderna i sneda skivor. Låt dem torka i några minuter i ugnens eftervärme. Tag sedan ut dem och låt svalna på galler.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar