torsdag 21 augusti 2008

Pepparkaksrulle med frusen lingongrädde

1 rulle

3 ägg
1 1/2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk ingefära
2 tsk kanel
1/2 tsk bikarbonat
2 msk filmjölk eller yoghurt

Fyllning:

1 1/2 dl vispgrädde
1 1/4 dl lingonsylt

Sätt ugnen på 250 grader.

Vispa ägg och socker poröst.

Blanda det torra ingredienserna i en separat skål.

Rör ner den torra blandningen i äggsmeten, rör sist i yoghurt/filmjölk.

Bred ut smeten på ett bakplåtspapper.

Grädda i ugnen cirka 5 minuter.

Sockra kakan på ytan och stjälp upp den på ett oanvänt bakplåtspapper. Lossa det första pappret genom att försiktigt pensla ytan med vatten. Täck kakan med en lätt fuktad handduk och låt den svalna.

Vispa grädden och blanda ner lingonsylten. Bred ut lingongrädden när kakan har svalnat. Rull ihop och lägg i frysen. Ta fram cirka 30 min innan den ska serveras och skär upp i skivor.

Inga kommentarer: