fredag 22 augusti 2008

Cheesecake á la Tiramisù

cirka 10 portioner

Botten:

200 g smör eller margarin
200 g digestivekex
1 dl hackade nötkärnor (valfritt)

Fyllning:

350 g blockchoklad
3 dl vispgrädde
500 g mascarponeost eller kesella gourmet
2 msk starkt kaffe
1 dl florsocker

Garnering:

225 g mascarponeost
1 dl matlagningsyoghurt
15 g blockchoklad
peacannötter (valfritt)
kokos (valfritt)

Smält matfettet. Blanda med krossade kex och hackade nötter.

Tryck ut smulmassan i en springform 24 cm i diameter.

Smält blockchokladen till fyllningen i vattenbad eller microvågsugn.

Vispa grädden hårt.

Blanda mascarpone med kaffe, florsocker och den smälta chokladen. Vänd sist ner den vispade grädden.

Häll fyllningen i formen och ställt kallt minst 1 timme.

Blanda mosad mascarpone med yoghurt, bred smeten över fyllningen. Garnera med riven choklad, pecannöttter och kokos.

Inga kommentarer: