cirka 10 portioner
Botten:
200 g smör eller margarin
200 g digestivekex
1 dl hackade nötkärnor (valfritt)
Fyllning:
350 g blockchoklad
3 dl vispgrädde
500 g mascarponeost eller kesella gourmet
2 msk starkt kaffe
1 dl florsocker
Garnering:
225 g mascarponeost
1 dl matlagningsyoghurt
15 g blockchoklad
peacannötter (valfritt)
kokos (valfritt)
Smält matfettet. Blanda med krossade kex och hackade nötter.
Tryck ut smulmassan i en springform 24 cm i diameter.
Smält blockchokladen till fyllningen i vattenbad eller microvågsugn.
Vispa grädden hårt.
Blanda mascarpone med kaffe, florsocker och den smälta chokladen. Vänd sist ner den vispade grädden.
Häll fyllningen i formen och ställt kallt minst 1 timme.
Blanda mosad mascarpone med yoghurt, bred smeten över fyllningen. Garnera med riven choklad, pecannöttter och kokos.
Botten:
200 g smör eller margarin
200 g digestivekex
1 dl hackade nötkärnor (valfritt)
Fyllning:
350 g blockchoklad
3 dl vispgrädde
500 g mascarponeost eller kesella gourmet
2 msk starkt kaffe
1 dl florsocker
Garnering:
225 g mascarponeost
1 dl matlagningsyoghurt
15 g blockchoklad
peacannötter (valfritt)
kokos (valfritt)
Smält matfettet. Blanda med krossade kex och hackade nötter.
Tryck ut smulmassan i en springform 24 cm i diameter.
Smält blockchokladen till fyllningen i vattenbad eller microvågsugn.
Vispa grädden hårt.
Blanda mascarpone med kaffe, florsocker och den smälta chokladen. Vänd sist ner den vispade grädden.
Häll fyllningen i formen och ställt kallt minst 1 timme.
Blanda mosad mascarpone med yoghurt, bred smeten över fyllningen. Garnera med riven choklad, pecannöttter och kokos.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar