Blir cirka 5 dl fyllning / efterrätt.
1 citron
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 tsk potatismjöl
2 dl kesella, 10 %
1 äggvita
Tvätta citronen under rinnande ljummet vatten och torka av den noga. Riv det yttersta gula skalet och pressa ur saften.
Vispa ägg och socker poröst och vitt.
Blanda äggsmet, potatismjöl, citronsaft och skal i en kastrull. Sjud försiktigt under ständig vispning tills krämen tjocknar.
Låt krämen kallna. Det går fortast i kallt vattenbad rör om då och då.
Blanda kesellan och citronkrämen.
Vispa äggvitan riktigt hårt och vänd försiktigt ner den i moussen.
Fördela smeten i portionsglas. Kyl i 1-2 timmar eller mer före serveringen.
1 citron
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 tsk potatismjöl
2 dl kesella, 10 %
1 äggvita
Tvätta citronen under rinnande ljummet vatten och torka av den noga. Riv det yttersta gula skalet och pressa ur saften.
Vispa ägg och socker poröst och vitt.
Blanda äggsmet, potatismjöl, citronsaft och skal i en kastrull. Sjud försiktigt under ständig vispning tills krämen tjocknar.
Låt krämen kallna. Det går fortast i kallt vattenbad rör om då och då.
Blanda kesellan och citronkrämen.
Vispa äggvitan riktigt hårt och vänd försiktigt ner den i moussen.
Fördela smeten i portionsglas. Kyl i 1-2 timmar eller mer före serveringen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar